Groninger AGIKO-traject

 

Wat is het Groninger AGIKO-traject?
Het Groninger AGIKO-traject is een uitdagend en efficiënt programma, waarbij de opleiding tot medisch specialist (gecombineerd wordt met een promotieonderzoek. Een AIOS wordt de kans geboden om tegelijkertijd de specialistenopleiding alsook een promotieonderzoek af te ronden, beiden gedurende de opleiding, dan wel alternerend voltijds onderzoek en opleiding. Het Groninger AGIKO-traject staat ook open voor artsen die willen starten of recent gestart zijn met een medische vervolgopleiding Maatschappij & Gezondheid (M&G). 

 

Wat biedt het Groninger AGIKO-traject?
Het Groninger AGIKO-traject maakt het mogelijk tijdens dan wel alternerend met de specialisatieopleiding een promotietraject te doorlopen. Een normaal promotieonderzoek duurt 4 jaar. Binnen het traject kost het promotietraject minder tijd (2 jaar extra bovenop de normale specialisatieduur). Het succesvol doorlopen van een Groninger AGIKO-traject vergroot de kansen op een succesvolle wetenschappelijke carrière.

 

Wanneer kunnen aanvragen worden ingediend?
Aanvragen kunnen 2 maal per jaar (1 juni en 1 oktober) ingediend worden door AIOS, binnenkort startend met de opleiding tot medisch specialist in het UMCG òf minder dan twee jaar gestart zijnde met de opleiding.

 

De eerst volgende deadlines is 1 septmber 2020, 16.00 hr. en 1 december 2020 16.00 hr.

 

Vragen?
Neem contact op met:
mw. dr. J.M. van der Mark - van der Wouden, JSM
tel.: 050 - 361.6830
e-mail: j.m.van.der.mark@umcg.nl

 

back to toptop