Projectdetails

of


Vergelijking van incontinentiehulpmiddelenzorg tussen lokale apothekers en landelijke leveranciers.

Keywords:
evaluatie van zorg Huisartsgeneeskunde Hulpmiddelen

Researchers:
dr. M.H. Blanker
Dr. H. van der Worp
M. Schreuder

Nature of the research:
observationeel vragenlijst onderzoek

Fields of study:
gynaecology GP medicine urology

Background / introduction
We voeren een studie uit onder gebruikers van incontinentiemateriaal om hun tevredenheid met de zorg en het product te inventariseren. De studie voeren we uit onder patiënten die incontinentiematerialen geleverd krijgen via de apotheek. In toenemende mate bieden verzekeraars alleen nog de mogelijkheid om incontinentiematerialen te bestellen bij landelijke leveranciers in plaats van bij de eigen apotheek. Dit beïnvloedt mogelijk de kwaliteit en kosten van zorg. We vergelijken de groep patiënten die incontinentiematerialen geleverd krijgen via de eigen apotheek daarom met patiënten die deze materialen geleverd krijgen door een landelijke leverancier.
Research question / problem definition
In welke mate verschillen kwaliteit van leven en zorgkosten tussen patiënten die continentiematerialen krijgen via de lokale apotheek of via de landelijke leverancier?
Workplan
Je helpt bij het aanschrijven van patiënten die incontinentiematerialen via landelijke leveranciers ontvangen. Deelnemers die mee willen doen aan het onderzoek stuur je een vragenlijst en vervolgens verwerk je de data. Doel is om 100 patiënten te includeren. In je analyse maak je een vergelijking tussen deze groep en de groep uit de hoofdstudie die de materialen via de eigen apotheek ontvangt.
back to toptop

Laatst gewijzigd: 23 februari 2012